Európai Kiváló Kormányzás Védjegy (ELoGE)

2023. 11. 20. | ELoGE

Az Európai Kiváló Kormányzás Védjegy (European Label of Governance Excellence – ELoGE) 2023. november 20-ai ünnepélyes díjátadó ünnepségén az idei évben vehették át második alkalommal az Európai Kiváló Kormányzás Védjegyet azok a hazai önkormányzatok, amelyek a szigorú nemzetközi szabványok mentén teljesítették a feltételeket. A TÖOSZ által akkreditált program második évében ismét hat önkormányzat nyerte el a Védjegyet és az azt szimbolizáló dodekaéder kristályszobrot.

2023. 06. 08. | ELoGE

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2021-ben elindíthattuk Magyarországon az Európa Tanács Európai Kiváló Kormányzás Védjegy programját, az ELoGE-t. A sikeres első pályázati évet követően után 2023. május 24- étől ismét jelentkezhetnek a magyar önkormányzatok a Védjegy elnyeréséért.

2023. 05. 24. | ELoGE

Az Európa Tanács által, a legjobb európai gyakorlatot folytató, bizonyítottan magas minőségben kormányzó helyi önkormányzatok részére létrehozott Európai Kiváló Kormányzás Védjegy (ELoGE) 2021 óta már Magyarországon is elérhető. Azok a demokrácia iránt elkötelezett polgármesterek, akik nemcsak jól vezetik a településüket, hanem ezt szívesen meg is mutatják mindenkinek, 2023. május 24-tól július 30-áig jelentkezhetnek a Védjegy elnyeréséért.

2021. 11. 11. | ELoGE

Az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága magyar elnökségi programok keretében, a Belügyminisztériumban megrendezett 2021.november 10-ei ünnepélyes konferencián a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatokért járó elismerések mellett Magyarországon első alkalommal vehettek át Európai Kiváló Kormányzás Védjegyet a sikeresen pályázó önkormányzatok.

2021. 09. 06. | ELoGE

A következő időszakban rendszeresen hozunk néhány gondolatot, amelyhez kapcsolódóan részletes anyagokat is kínálunk. Mindezt az Európai Kiváló Kormányzás Védjegy (ELoGE) program keretében, a jó helyi önkormányzás jegyében tesszük, a 12 alapelv mentén. Amennyiben Ön ezeket látva úgy érzi, hogy jó szinten áll önkormányzata a jó kormányzás kiválóságában, ne habozzon, szerezze meg az Európai Kiváló Kormányzás Védjegyet! Ezúttal a kompetenciáról és kapacitásról szóló hetedik alapelv a témánk.

2021. 08. 30. | ELoGE

A következő időszakban rendszeresen hozunk néhány gondolatot, amelyhez kapcsolódóan részletes anyagokat is kínálunk. Mindezt az Európai Kiváló Kormányzás Védjegy (ELoGE) program keretében, a jó helyi önkormányzás jegyében tesszük, a 12 alapelv mentén. Amennyiben Ön ezeket látva úgy érzi, hogy jó szinten áll önkormányzata a jó kormányzás kiválóságában, ne habozzon, szerezze meg az Európai Kiváló Kormányzás Védjegyet! Ezúttal a válaszkészségről szóló második alapelv, a helyi önkormányzat felelőssége, az állampolgári igényeknek és jogos elvárásoknak való megfelelés a témánk.

2021. 08. 24. | ELoGE

A következő időszakban rendszeresen hozunk néhány gondolatot, amelyhez kapcsolódóan részletes anyagokat is kínálunk. Mindezt az Európai Kiváló Kormányzás Védjegy (ELoGE) program keretében, a jó helyi önkormányzás jegyében tesszük, a 12 alapelv mentén. Amennyiben Ön ezeket látva úgy érzi, hogy jó szinten áll önkormányzata a jó kormányzás kiválóságában, ne habozzon, szerezze meg az Európai Kiváló Kormányzás Védjegyet! Ezúttal az állampolgárok részvétele, tisztességes lebonyolítása, a képviselet összetétele kapcsán az önkormányzatok és az állampolgárok döntésekbe való bevonása a témánk.

2021. 08. 13. | ELoGE

A nyár alkalmat ad, hogy elmélyülhessünk egy-egy olyan szakmai anyagban, ami aztán segítségünkre lehet később a rohanó mindennapokban. Sok szakembertől halljuk, hogy ilyenkor szívesen olvas akár kicsivel hosszabb anyagokat is. A következő időszakban rendszeresen hozunk néhány gondolatot, amelyhez kapcsolódóan részletes anyagokat is kínálunk. Mindezt az Európai Kiváló Kormányzás Védjegy (ELoGE) program keretében, a jó helyi önkormányzás jegyében tesszük, a 12 alapelv mentén. Amennyiben Ön ezeket látva úgy érzi, hogy jó szinten áll önkormányzata a jó kormányzás kiválóságában, ne habozzon, szerezze meg az Európai Kiváló Kormányzás Védjegyet! 

2021. 07. 05. | ELoGE

 Az érdeklődő magyar önkormányzatok számára szervezett ELoGE tájékoztató workshopon az Európa Tanács szakértői és a program magyar felelősei tájékoztatják a résztvevőket, valamint olyan külföldi település polgármestere is beszámol tapasztalatairól, amely korábban elnyerte a Védjegyet.

2021. 06. 23. | ELoGE

Az Európa Tanács által, a legjobb európai gyakorlatot folytató, bizonyítottan magas minőségben kormányzó helyi önkormányzatok részére létrehozott Európai Kiváló Kormányzás Védjegy (ELoGE) már Magyarországon is elérhető. Azok a demokrácia iránt elkötelezett polgármesterek, akik nemcsak jól vezetik a településüket, hanem ezt szívesen meg is mutatják mindenkinek, 2021. június 23-tól jelentkezhetnek a Védjegy elnyeréséért.

2021. 06. 11. | ELoGE

Az Európai Kiváló Kormányzás Védjegy (ELoGE) magyarországi bevezetésének előkészítése lassan a végéhez ér, és az Európa Tanáccsal együttműködésben végzett adaptációs folyamatot után hamarosan a valós önkormányzati működésre szabva veheti kezdetét a magyar ELoGE program. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Belügyminisztérium, a Magyar Faluszövetség, a Kisvárosok Szövetsége és a Homo Oecologicus Alapítvány képviselői alkotják a Nemzeti Platformot, melynek tagjai döntéshozó fórumként szakértők közreműködésével ítélik oda évről-évre a Védjegyet. Figyelje Ön is híreinket, és amint megjelenik a pályázati kiírás, jelentkezzen. Legyen az Önök önkormányzata az elsők között, amely Magyarországon elnyerheti ezt a rangos elismerést.

2021. 04. 09. | ELoGE

Az Európa Tanács Európai Kiváló Kormányzás Védjegy (ELoGE) akkreditálásáért felelős European Stakeholders’ Platform 2021. március 29-ei ülésén elfogadta a TÖOSZ kérelmét és 2024 júniusáig ELoGE akkreditációt adott részére, amelyet a Szövetség szakmai partnereivel együttműködésben hajthat végre. Az adaptációs folyamat már elkezdődött annak érdekében, hogy a magyar ELoGE program valós önkormányzati működésre legyen szabva és ezek alapján kaphassák meg - már az idei évben is - a magyar önkormányzatok ezt a rangos elismerést.