Konfliktuskezelés a településen

 

A WORKSHOPRÓL

Az eredetileg Norvég Alap támogatásával kialakított program olyan módszereket, technikákat ad át, amelyek segítik a településvezetőket abban, hogy mindennapi munkájuk során; a lakossággal, munkatársaikkal és partnereikkel való tárgyalási és konfliktushelyzetek során a felmerülő problémákat konstruktívan és eredményesen tudják megoldani.

A WORKSHOP IDŐTARTAMA

2x1 egymást követő napos.

A WORKSHOP CÉLJA

Olyan képességek átadása, amely segít időben felismerni a konfliktus kialakulását, segít értékítélet nélkül összpontosítani a másik szükségleteire és cselekedeteire. Foglalkozik az erőszakmentes kommunikációval, feltérképezi a különböző kérdezéstechnikán alapuló módszereket, a kommunikációt megnehezítő közléssorompókat, segít felismerni és kezelni a különböző meggyőzési csapdákat. A kurzuson végignézzük, hogy mit tehet egy polgármester saját hatáskörében, hogy megelőzze az ügyfélerőszakot. A workshop az érdekekre fókuszáló, együttműködő megoldásokra, a „nyertes-nyertes” típusú végeredményre fókuszál. Megismerteti az érdek-alapú konfliktuskezelésre alapozott alternatív vitarendezési módszereket.

KIKNEK AJÁNLJUK

Elsősorban polgármestereknek, képviselőknek.

Amennyiben a településen igény van rá, önkormányzati hivatal, intézmények dolgozóinak, ügyintézőknek.

MIÉRT ÉRDEMES RÉSZT VENNI

A legnagyobb hozadék, hogy kapcsolatokat épít, ezzel a TÖOSZ fokozatosan bővülő tudáshálózatának tagjává teszi a résztvevőket!

A WORKSHOP DÍJA

35.000.- Ft/fő

Amennyiben a jelentkező önkormányzata a TÖOSZ tagja, a részvételhez a TÖOSZ támogatást biztosít. A támogatással csökkentett kedvezményes ár: 25.000.- Ft/fő. (Az árak az ÁFA-t nem tartalmazzák!)

A WORKSHOP IDŐPONTJA

Egyeztetés szerint.

A WORKSHOP HELYSZÍNE

TÖOSZ Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ (1071 Budapest, Damjanich utca 44. III/1.).

A jelentkezési feltételekről tájékozódjon a www.toosz.hu weboldalunkon.

JELENTKEZEM A KÉPZÉSRE »