Telki nyilvánossá tette bezárt intézményeinek wifi-hozzáférését

2020. 04. 28. | Hazai önkormányzati gyakorlatok

Manapság az internet-hozzáférés létszükséglet. Bár Telkiben kimagasló az internetelérések száma, és nagyon elterjedt az otthoni internet-kapcsolaton felül a mobilinternet is, bárki kerülhet olyan helyzetbe, hogy hosszabb-rövidebb ideig internet nélkül marad. Átmeneti segítséget jelenthet, hogy az önkormányzat a működő és átmenetileg bezárt intézményeinek internetes kapcsolatait fenntartja, wifi-hozzáférését nyilvánossá teszi és megosztja. Az intézmények környezetében okostelefonnal ezek az internet-hozzáférések a rendelkezésre álló teljes sávszélességben használhatók - olvasható a település honlapján.

További segítség, hogy az átmenetileg internet nélkül maradók a járvány ideje alatt előzetes bejelentkezés után a közösségi ház elkülönített és fertőtlenített helyiségében létrehozott netponton legsürgősebb ügyeiket online elintézhetik. A géphasználatra munkaidőben, személyenként maximum egy órás időkeretben van lehetőség. A használatot igényelni munkaidőben, telefonon lehet.

Külön kiemelik, hogy a számítógép és a helyiség használat előtt és után fertőtlenítve van, és a használat során biztosítják a higiéniás feltételeket.

Deltai Károly polgármester tájékoztatója ITT olvasható.

Forrás: telki.hu