Kérdőíves felmérés önkormányzati munkavállalóknak

2020. 06. 17. | A Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál projekt hírei

A Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál című, GINOP-5.3.5-18-2018-00083 azonosítószámú projekt keretében készült kérdőív segítségével azt szeretnénk felmérni, hogy a magyar önkormányzatoknál dolgozó munkavállalókat milyen stresszfaktorok érik. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetével és az a Fontanus Alapítvánnyal együttműködésben stressz megelőző és kezelő módszertant fejlesztünk ki,  amelyet pilot projektek keretében szeretnénk bevezetni több önkormányzatnál, megoldási javaslatokat dolgozunk ki a stressz kezelésére, ezáltal is javítva a munkahelyi körülményeket. 

 

 

 

Tisztelt Polgármester Asszony!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete és a Fontanus Alapítvány a GINOP-5.3.5-18-2018-00083 azonosítószámú projekt keretében támogatást nyert a „Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál” címmel. (bővebben a projektről: www.toosz.hu)

A projekt keretében azt szeretnénk felmérni, hogy a magyar önkormányzatoknál dolgozó munkavállalókat milyen stresszfaktorok érik, stressz megelőző és kezelő módszertant fejlesztünk ki,  amelyet szeretnénk bevezetni több önkormányzatnál, pilot projekt keretében, megoldási javaslatokat dolgozunk ki a stressz kezelésére, ezáltal is javítva a munkahelyi körülményeket. A stressz mindannyiunkat egyre inkább érinti, befolyással van hatékony munkavégzésünkre, a stressz feloldása a munkáltatók és a munkavállalók közös érdeke.

A projektet egy kifejezetten az önkormányzati munkavállalók számára készült kérdőíves felméréssel kezdjük, amely az alábbi linken keresztül érhető el:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe6Z3t-Rvn_86B670Q6ajYEjWyWuHp93XLRsyimBVEOpprS6w/viewform?vc=0&c=0&w=1

A kérdőív kitöltése hozzávetőleg 30 percet vesz igénybe tekintettel arra, hogy ez az első ilyen jellegű átfogó vizsgálat a hazai önkormányzati szférában.

Kérjük Önt, hogy a kérdőívet juttassa el az önkormányzatnál dolgozó munkavállalók részére. (Az önkormányzatnál dolgozó munkáltatóknak külön kérdőíves felmérést készítünk a projektben)

A  TÖOSZ és az MKKSZ közötti együttműködés keretében azok között, akik a kérdőívet kitöltik, értékes nyereményeket sorsolunk ki. A fődíj:  egy 1 hetes nyaralás az MKKSZ fonyódi üdülőjében (https://www.mkksz.org.hu/szolgaltatasaink/udultetes) 2020. augusztus 30-szeptember 13. között, megegyezés szerinti időpontban.

 

A kérdőív kitöltésének határideje: 2020. július 17-e (péntek).

 

A felmérés eredményét elérhetővé tesszük és széles körben publikáljuk.

 

Kérjük,  a kérdőív kitöltésével járuljanak hozzá, hogy javítani tudjunk a stressz körülményeken az önkormányzati munkahelyeken.

 

Megköszönjük, ha segíti munkánkat, hogy mi is segíthessünk!

 

Budapest, 2020. június 17.

 

üdvözlettel:

 

dr. Gyergyák Ferenc

TÖOSZ főtitkár

a projekt konzorciumi partnere