D-Care Labs Budapest: prototípus-készítés, tesztelés a közös fejlesztési folyamatban

2022. 03. 26. | A D-Care Labs projekt hírei

Innovációs laboratóriumunk, a D-Care Labs Budapest első évfolyamában szépen haladnak az innovációs csapatok az új módszertanok mentén új szolgáltatásaik fejlesztésében, tesztelésében. A TÖOSZ által létrehozott és üzemeltetett innovációs laboratórium célja, hogy biztonságos, nyitott terepet nyújtson az otthoni gondoskodási formákat támogató innovációk kifejlesztéséhez.

Az otthoni gondoskodási formák fejlesztésén dolgozó csapatok újra találkoztak 2022. március 25-én, ezúttal is online módon, hiszen az innovációs laboratóriumban résztvevő szakemberek az ország különböző részein dolgoznak.

A Design Thinking, agilis módszertanok mentén a célunk, hogy az ellátottak igényét minél jobban megismerve, velük együtt alakítsunk ki új utakat az idősek, vagy fogyatékkal élők vagy gyermekek számára.

Ígéretes, sokak életét megkönnyítő, újszerű szolgáltatások, termékek készülnek a laboratóriumban – nagy büszkeségünkre. Három remek szakértő, mentor – Fekete Katalin, Iványiné Szabó Andrea és Soltész Anikó vezeti a workshopokat és támogatja az egyes innovációs csapatokat.

A prototípus készítésekor azt szeretnénk kipróbálni, hogy az új szolgáltatás, vagy termék megfelelően fog-e működni. Ez az első olyan lépés, amikor még nincsen készen az innovációnk, de a lényeget már tudjuk, van egy világos elképzelés arról, hogy mit szeretnénk elérni.  A felhasználói igényekre összpontosítva a tesztelés során mindig szem előtt kell tartani a probléma-meghatározást.

A prototípus készítés módszertanával az új termék vagy szolgáltatás középpontjába valóban azokat az embereket tudjuk helyezni, akik használni fogják azokat: az ő igényeikre, érzéseikre, tapasztalataira, képességeire, óhajaira… stb. szabjuk a szolgáltatásunkat, azok visszajelzései alapján.

Online platform is készül a tudás és tapasztalatok, hálózatosodás elősegítésére a D-Care Labs projektben. Reméljük, az első évfolyam tapasztalatai nyomán még több innovációt segíthetünk kiteljesedni a jövőben. Kövesse híreinket és csatlakozzon a munkánkhoz Ön is.