Nemzetközi szakmai napok az otthoni gondoskodás és a társadalmi innováció témájában

2022. 12. 16. | A D-Care Labs projekt hírei

Az otthoni gondoskodási formák innovációs programja, a D-Care Labs projekt első szakasza hamarosan, 2022. december 31-én zárul, ezért a program tapasztalatait és eredményeit bemutató nemzetközi szakmai napokat szerveztünk 2022. december 13-15. között az otthoni gondoskodás és társadalmi innováció témájában. Az eseménysorozaton részt vettek moldáv, bosnyák, horvát és bolgár projektpartnereink  is.

December 13-án, a TÖOSZ kibővített elnökségi ülésén Martin J. Ivanov bolgár főiskolai docens a bolgár otthongondoskodási innovációkról tartott előadást a TÖOSZ Önkormányzati Innovációs és Koordinációs Központban.

December 14-én bolgár, bosnyák, horvát, moldáv és román projektpartnereink, valamint hazai szakmai szereplők és érdeklődők közelebbről is megismerkedhettek a TÖOSZ innovációs laboratóriuma, a D-Care Lab Budapest első évfolyamán sikeresen szereplő - hat résztvevő közül - Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzata (Budapest XIII. kerület), valamint Dr. Schmidt Ádám Orvos Válasz elnevezésű innovációjával. A konferenciának otthont adó XIII. kerületi önkormányzat nevében Csiga Gergely alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, majd előadásában a kerület közösségi költségvetéséről tartott előadást. Karácsonyi Magdolna aljegyző előadásában a kerület idősügyi és szociális innovációival, és jó gyakorlataival, dr. Gyergyák Ferenc főtitkár D-Care Lab Budapest projekt eredményeit mutatta be a résztvevőknek. A konferencián részt vett dr. Andráczi-Tóth Veronika, a Belügyminisztérium főosztályvezetője is, aki a
gondoskodáspolitika jelenéről és jövőjéről tartott szakmai előadást. A délután során a résztvevők megtekintették a XIII. kerületi időseket ellátó átmeneti intézményt, a Gondozóházat, valamint a Prevenciós Központot.

December 15 -én ismét a TÖOSZ Önkormányzati Innovációs és Koordinációs Központban folytatódott a program, melynek keretében dr. Gyergyák Ferenc a TÖOSZ-t és szolgáltatásait, Bíróné dr. Dienes Csilla, Szamossályi polgármestere, a TÖOSZ szociális tanácsnoka a hazai önkormányzati idősellátást és Szamossályi Község Önkormányzat demens betegeket ellátó intézményének jó gyakorlatát mutatta be. Ezt követően dr. Bolyán Róbert, az Unicredit Magyarország társadalmi befektetésekért felelős igazgatója a finanszírozási lehetőségekről, dr. Soltész Anikó, a D-Care Lab Budapest szakértője a LAB jelenéről, jövőjéről beszélt. Az elhangzott előadások prezentációi elérhetőek a D-Care Lab Budapest Online Platformon!

A D-Care Lab Budapest program első évfolyamában sikeresen inkubáltunk hat szociális innovációt. Várjuk a jelentkezéseket a Magyarországon egyedülálló, önkormányzatok és start-upok számára kifejlesztett szociális innovációs program, a D-Care Lab Budapest második évfolyamára! Csatlakozzon hozzánk, és dolgozzon ki velünk együtt hatékony, eredményes és magas színvonalú szolgáltatásokat! A részvétel TÖOSZ-tag önkormányzatoknak INGYENES! További részletek:http://xn--tosz-5qa.hu/uploads/H%C3%ADrlev%C3%A9l%20dokumentumok/LAB-felh%C3%ADv%C3%A1s-%C3%BAj%20-2022-11-22%20(1).pdf?fbclid=IwAR3PglWlKXnwg8nJk_yDjyQvciCVra9Qna2hQpfYt4lW2G2TzxTyxraHFkk