Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Posta Zrt. és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, az új postapartneri program előnyeinek megismertetésében a TÖOSZ is közreműködik

2023. 05. 31. | TÖOSZ hírek

A Posta érték, ezért a postából ki kell hozni a maximumot és még versenyképesebbé kell tenni. Meg kell teremteni a gazdaságos és fenntartható működés feltételeit, továbbá a Postának az ország legnagyobb postai szolgáltatási és csomaglogisztikai vállalataként meg kell felelnie a 21. század elvárásainak. Biztosítani kell, hogy a Posta az ország minden pontján magas színvonalú és ügyfélközpontú szolgáltatást biztosítson a lakossági és üzleti ügyfelei számára egyaránt. A Magyar Posta Zrt. új partneri programja arra teremt lehetőséget a kistelepülések lakossága számára, hogy a postai szolgáltatásokat továbbra is helyben, a korábbinál akár hosszabb nyitvatartási időben és több szolgáltatással egyidejűleg vehessék igénybe. Ennek támogatása érdekében írt alá együttműködési megállapodást dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója és Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.

A Magyar Állam és a Magyar Posta Zrt. által kötött Egyetemes Postai Közszolgáltatási Szerződés kiemelt feladatként fogalmazza meg a Társaság számára, hogy a postai szolgáltatásokat mindenki számára elérhető áron és ugyanolyan színvonalon nyújtsa. A célok elérése érdekében a Társaság új postapartneri programot indított el. A program népszerűségét jól példázza, hogy a meghirdetése óta eltelt két hónapban 113 településen – 48 önkormányzattal és 65 vállalkozással együttműködésben – indult meg a szerződéskötés folyamata és további 741 településen vannak folyamatban egyeztetések. Az új partneri modell keretében a meglévő vállalkozói vagy szolgáltatói tevékenység mellett végezhetők a postai feladatok, így az érintett partnerek egyszerre növelhetik az ügyfélkörüket és árbevételüket. Ez a lakosság számára is előnyös, hiszen egy helyen, egyszerű módon, több szolgáltatáshoz jutnak hozzá.  

 „A TÖOSZ mintegy 1700 település polgármesterével van személyes kapcsolatban, amelyekkel kölcsönös és folyamatos információáramlást tart fenn, ami remek lehetőség a Postának, hogy az új postapartneri program előnyeit, üzleti hozadékát megismertesse az érintett kistelepülések önkormányzataival, rajtuk keresztül pedig a helyi vállalkozókkal. Nekünk tehát alapvető érdekünk a TÖOSZ-szal való együttműködés, ezért jelentkeztünk a szervezetnél a program megismertetésének szándékával. Bízunk abban, hogy a következő félévben az ő kommunikációjukkal és közbenjárásukkal minél több kistelepülés és helyi vállalkozó látja meg az üzleti potenciált az új partneri programban és lép együttműködésre a Magyar Postával.” – nyilatkozta dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója.

 „Gyakorló polgármesterként magam is tapasztalom, hogy mekkora jelentősége van egy olyan közösségi térnek egy település életében, ahol a 21. század modern eszköztárát használva intézhetik a helyiek az ügyeiket. Ennek a térnek szerves része kell, hogy legyen a posta, hiszen a postai szolgáltatások helyben tartásával a lakók életminősége javítható és a település egésze könnyebben kapcsolható a gazdasági vérkeringésbe. A legnagyobb taglétszámú magyar önkormányzati érdekvédelmi szervezetként mi pontosan ismerjük a kistelepüléseket, ezért mi azt tudjuk vállalni, hogy ennek a partnerségnek az előnyeit, üzleti hasznát megismertetjük a tagönkormányzatainkkal, rajtuk keresztül pedig a helyi vállalkozásokkal, és minden kommunikációs csatornát megragadunk az információáramlás támogatására”- tette hozzá Schmidt Jenő a TÖOSZ elnöke.

A most aláírt megállapodás keretében a Magyar Posta vállalja, hogy a TÖOSZ-t kiemelt partnerként kezeli, a szervezet postai hálózattal és postai szolgáltatásokkal kapcsolatos megkereséseire soron kívül válaszol, és konzultációs lehetőséget biztosít számára. Az együttműködésre mindkét fél munkacsoportot hoz létre, melynek feladata az egyeztetés, az érdeklődő helyi vállalkozók, önkormányzatok oldaláról felmerülő kérdések tisztázása és az új partnerségek kialakításának támogatása.

A posta partneri program részleteiről az alábbi honlapon tájékozódhat:

https://www.posta.hu/partneri_program