Választás és kitüntetések a TÖOSZ cikluszáró elnökségi ülésén

2024. 09. 10. | TÖOSZ hírek

Miután Schmidt Jenő elnöki megbízatása tizenhárom év után 2024. szeptember 30-án megszűnik, a TÖOSZ Elnöksége szeptember 10-ei ülésén saját tagjai közül átmeneti időszakra megbízott elnököt választott. Az Elnökség egyhangú szavazással dr. Hanusi Pétert, Mátészalka polgármesterét választotta meg a tisztségre, aki 2024. október 1-jétől látja el feladatait az új elnök jövő évi megválasztásáig. Az ülésén került sor továbbá a Szövetség 2024. évi kitüntetéseinek átadására, valamint a vármegyei tisztújító gyűlések előkészítésére is.

A megbízott elnök választását az tette szükségessé, hogy 2024. június 9-én lezajlott a polgármesterek és önkormányzati képviselők általános választása, amelynek eredményeként Schmidt Jenő TÖOSZ elnök Tab Város Önkormányzatánál betöltött polgármesteri megbízatása 2024. szeptember 30-án megszűnik. A TÖOSZ Alapszabálya alapján pedig a TÖOSZ elnökévé, társelnökévé csak olyan személyt lehet megválasztani, aki valamely tagönkormányzat képviselője.

Mivel a fentiek alapján Schmidt Jenő TÖOSZ elnöki megbízatása és képviseleti joga szeptember 30-án megszűnik, így az a tisztújító Küldöttgyűlésig – ahol sor kerül többek közt a TÖOSZ elnökének 5 év időtartamra történő megválasztására is –, az Alapszabály alapján az Elnökség saját tagjai közül az átmeneti időszakra elnök hiányában választott megbízott elnököt.


 A megbízott elnök feladatait az új elnök megválasztásáig látja el, az új elnök megválasztásáig, – előre láthatóan – 2025. március 31. napjáig. Az Elnökség tagjai közül megbízott elnöknek dr. Hanusi Péter polgármestert (Mátészalka Város Önkormányzata), a TÖOSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tagozata tagozatvezetőjét választotta.

Dr. Hanusi Péter szakmai életrajza ITT olvasható.

Kitüntetések és elismerések

Az idei évben a TÖOSZ Elnöksége:

 Köllner Ferenc Emlékdíj kitüntetést adományozott

Schmidt Jenő, Tab város polgármestere, a TÖOSZ elnöke részére sikeres önkormányzati vezetői tevékenysége, a Szövetség szerepének, súlyának és rangjának erősítése, valamint az önkormányzatiság érdekében folyamatosan végzett következetes tevékenysége elismeréseként.

TÖOSZ Emlékplakett kitüntetésben részesítette

 

Dr. Áldozó Tamást, Pápa város polgármesterét, a TÖOSZ társelnökét, több éves, a helyi önkormányzatokért, valamint a Szövetség szerepének, súlyának és rangjának erősítéséért végzett eredményes és következetes munkája elismeréseként.

Kovács Pétert, Vép város polgármesterét, a TÖOSZ Vas vármegyei tagozatvezetőjét, több éves, a helyi önkormányzatokért, valamint a Szövetség szerepének, súlyának és ragjának erősítéséért végzett eredményes és következetes munkája elismeréseként.

 Vezér Attilát, Romhány község polgármesterét, a TÖOSZ Nógrád vármegyei tagozatvezetőjét több éves, a helyi önkormányzatokért, valamint a Szövetség szerepének, súlyának és ragjának erősítéséért végzett eredményes és következetes munkája elismeréseként.

TÖOSZ oklevéllel fejezte ki köszönetét

Basky András, Lajosmizse város polgármestere, a TÖOSZ Bács-Kiskun vármegyei tagozatvezetője részére több éves, a helyi önkormányzatokért, valamint a Szövetség szerepének, súlyának és rangjának erősítéséért végzett eredményes és következetes munkája elismeréseként.

Vig Zoltán, Lőrinci város polgármestere, a TÖOSZ Heves vármegyei tagozatvezetője részére több éves, a helyi önkormányzatokért, valamint a Szövetség szerepének, súlyának és rangjának erősítéséért végzett eredményes és következetes munkája elismeréseként.

Szalay Imre, Bősárkány község polgármestere, a TÖOSZ Felügyelő Bizottságának tagja részére több éves, a helyi önkormányzatokért, valamint a szövetség szerepének, súlyának és rangjának erősítéséért végzett eredményes és következetes munkája elismeréseként.

Gratulálunk a kitüntetetteknek!