Gondoskodó közösségek

2024. 07. 04. | Gondoskodó közösségek

Az ÖNkormányzat újság előző számában olvashattak a TÖOSZ részvételével zajló "Caring Communities", azaz „Gondoskodó közösségek” elnevezésű projektről, amely a szociális innovációról és az új otthoni ápolási megoldások elterjesztéséről szól a Duna régióban. A program keretében idén áprilisban került megrendezésre a Duna Régió Szociális Innovációs Csúcstalálkozó elnevezésű online rendezvénysorozat első állomása, amely a gondozás jövőjével kapcsolatos tudásépítésről, hálózatépítésről és eszmecseréről szólt.

2024. 04. 12. | Gondoskodó közösségek

A 2020-2022 között kilenc ország konzorciumaként, a TÖOSZ részvételével megvalósított, az otthonápolás fejlesztését elősegítő D-Care Labs projekt folytatásaként az idei év elején elindult a Caring Communities, azaz magyarul Gondoskodó Közösségek projekt, melynek célja, hogy javítsa az ápolásra szoruló emberek életminőségét a Duna régió vidéki és városi területein. A D-Care Labs projekt hivatalos Facebook oldala megváltoztatta a nevét, és a Caring Communities projekt hivatalos csatornájává vált.

2024. 03. 25. | Gondoskodó közösségek

A 2024. április 23-án megrendezésre kerülő online esemény a Duna régióban a gondozás jövőjével kapcsolatos tudásépítés, hálózatépítés és eszmecsere platformját kínálja. A 2024-től évente megrendezésre kerülő Duna Régió Szociális Innovációs Csúcstalálkozó lehetővé teszi az érdeklődők számára, hogy a Gondoskodó Közösségek tudás- és innovációs közösségének részévé váljanak. 

2024. 01. 19. | Gondoskodó közösségek

A Diakonie Baden vezetésével a Duna régió kilenc országából 25 partner részvételével az idei év elején indult "Gondoskodó közösségek" projekt célja, hogy javítsa az ápolásra szoruló emberek életminőségét a Duna régió vidéki és városi területein. Az elkövetkező 30 hónap során a régiók közötti innovációk és együttműködés kezdeményezése és előmozdítása történik. A TÖOSZ részvételével zajló projekt a tudományos megfigyelés révén más határmenti régiók számára is mintául szolgálhat.