A TÖOSZ a médiában

1 / 5 >>>


2023. 06. 07. | A TÖOSZ a médiában

Pert indít a kormány elvonásai miatt a fővárosi önkormányzat – jelentette be Karácsony Gergely. A kialakult helyzetről Schmidt Jenőt, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnökét kérdezte a Hír TV a Napi aktuálisban.

2023. 02. 01. | A TÖOSZ a médiában

Nagy mértékű drágulás várható az idén a menzákon, elsősorban az élelmiszerárak inflációja miatt. Eközben egy jogszabály-tervezet hozhat jelentős változást a beruházások terén, a rezsihozzájárulással kapcsolatos tárgyalások pedig - egyelőre - megálltak. Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke a Spirit FM Aktuál című műsorában azt mondta: nyárra kaphat új forrásokat az önkormányzati szektor.

2022. 11. 02. | A TÖOSZ a médiában

A mai napig horror áron kínál energiát a településeknek az MVM, az árnövekedés 25-32-szeres, miközben a nemzetközi árak a nyár óta jelentősen csökkentek. Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke ezért úgy döntött, felkeresi az MVM-et és a tulajdonost képviselő Miniszterelnökséget, hogy elérje, kínáljon végre fix árat a villamos művek - hangzott el a 24.hu Della című gazdasági podcastjában.

2022. 09. 09. | A TÖOSZ a médiában

Pápa fideszes polgármestere a 24.hu-nak elmondta, az idei energiaszámlájuk a duplája lehet a tavalyinak, a jövő évit viszont még megjósolni sem tudják. Gyergyák Ferenc, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) főtitkára azt nyilatkozta, hogy tudomásuk szerint dolgoznak a megoldáson a Belügyminisztériumban és a társminisztériumokban. 

2022. 07. 28. | A TÖOSZ a médiában

Könnyen adósság spirálba kerülhetnek a saját bevétellel nem rendelkező helyhatóságok, ha az állam nem segít augusztustól a megugró rezsiszámláik kifizetésébe. Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke szerint politikai színezetre való tekintet nélkül valamennyi helyhatóság megkapja majd a kormánytól a működéshez szükséges támogatást – hangzott el a Karc FM Hangoló című műsorában.

.

2022. 06. 09. | A TÖOSZ a médiában

Az önkormányzat által nyújtott sporttámogatások, egészségügyi, szociális és minden egyéb támogatásaik csökkeni fognak és az is előfordulhat, hogy a közvilágításon is spórolni kell majd - nyilatkozta Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke, Tab város polgármestere az ATV Híradójának azzal kapcsolatban, hogy a kormány döntése értelmében a helyi önkormányzatoknak is piaci áron kell beszerezniük a villamos áramot.

2022. 02. 09. | A TÖOSZ a médiában

A segélyezés területén működő szereplőknek is kihívásokat, egyszersmind fejlődési lehetőséget jelent a digitalizáció és a modern technológia. Kulcskérdés, hogy a nemzetgazdasági és gazdaságfehérítési szempontból is jelentős szerepet betöltő készpénzmentes megoldások beépítése a mindennapi gyakorlatba miként lehetséges úgy, hogy minden érintett fél előnyére váljon. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, valamint a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) részvételével az Edenred kafetériaszolgáltató tartott szakmai diskurzust, A segélyezés kihívásai a XXI. században címmel – írja a magyarnemzet.hu. Az eseményen a TÖOSZ-t Gyergyák Ferenc főtitkár képviselte.

2021. 11. 19. | A TÖOSZ a médiában

„Közös célunk a közpénzeket átláthatóan és eredményesen felhasználó, az integritás alapú hivatali elvek érvényesülését támogató, valamint a közjót szolgáló önkormányzati rendszer kialakítása és fenntartása” – hangzott el előadásomban, amelyet a TÖOSZ Regionális Polgármesteri Fórum résztvevőinek tartottam – írja Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke weboldalán. 

2021. 11. 05. | A TÖOSZ a médiában

Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke az InfoRádióban jogosnak nevezte a minimum fölött keresők igényét a bérfejlesztésre, ám ezt aligha lehet kigazdálkodni kormányzati segítség nélkül.

 

 
2021. 10. 14. | A TÖOSZ a médiában

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége a szeptemberi Küldöttgyűlésén megfogalmazta az önkormányzati rendszerrel kapcsolatos elvárásait. Annak érdekében, hogy még részletesebb képet kapjanak a rádióhallgatók, az önkormányzatok helyzetéről szóló korábbi beszélgetést folytatva október 13-án ismét a Spirit FM vendége volt Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke. A beszélgetés során az önkormányzati köztisztviselői és polgármesteri bérek voltak a  középpontban.

2021. 08. 30. | A TÖOSZ a médiában

Élesedik az állam és az önkormányzatok harca a közműcégekért. A kormány kivéreztetésre játszik, a helyhatóságok szövetsége a vagyon megvédésére buzdítja a polgármestereket - írja a Népszava.

2021. 07. 30. | A TÖOSZ a médiában

Mire volt elég a kormány kompenzációja? A HírTV Magyarország élőben című műsorának vendége volt tegnap este Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. Schmidt Jenő hangsúlyozta, hogy a felmerülő károk kompenzálására valamilyen formában szükség lesz, a kormányra van bízva, hogy hogyan kompenzálja az önkormányzatokat. Mint mondta, nagyon szeretné, ha egységesen történne a kompenzáció.

2021. 07. 08. | A TÖOSZ a médiában

A Magyar falu program keretében a héten már 9,3 milliárd forintot kaptak a települések, illetve 25,8 milliárd forintra pályázhattak az önkormányzatok a Belügyminisztérium kiírásán, a támogatást a feladatellátást szolgáló fejlesztésekre költhetik. A TÖOSZ elnöke szerint fontos, hogy a kistelepülések pályázati forráshoz jussanak, önerőből ugyanis nem tudnák finanszírozni az említett feladatokat – írta a VG.hu. 

2021. 05. 13. | A TÖOSZ a médiában

Kedden éjszaka benyújtotta a korábban már előrejelzett, az önkormányzati bérlakások elidegenítési szabályainak módosításáról szóló törvényjavaslatát Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője – írja az Index. Bár a Parlament honlapján megjelent törvénytervezet több fogalmáról is tisztázni kell, hogy pontosan mit is jelent, de első pillantásra az elképzelés övön aluli ütést jelent az önkormányzatok számára – nyilatkozta a Magyar Hangnak Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének egyébként fideszes elnöke.

2021. 05. 10. | A TÖOSZ a médiában

Túl sok meglepetést nem okozott a 2022. évi költségvetési tervezet a települési önkormányzatok számára, a feladatfinanszírozási támogatások összege is nagyjából ugyanakkora, mint 2021-ben. Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke a Világgazdaságnak nyilatkozott.

2021. 03. 11. | A TÖOSZ a médiában

Nagy valószínűséggel az ezer és kétezer közötti lélekszámú településeken lehet megoldás a falusi kisboltok 45 milliárd forintos keretösszegű támogatása, így a dotáció körülbelül 400-600 településen segítheti a lakosság mindennapjait – mondta a Világgazdaságnak Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke.

2021. 01. 19. | A TÖOSZ a médiában

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet értelmében a 25 ezer fő alatti települések a kieső iparűzési adónak megfelelő mértékű támogatást kaphatnának. Az indoklás szerintez a kiesés jelentős hiányt okoz a települési önkormányzatoknak, amelyekre a járványhelyzet miatt még több feladat és hozzá kapcsolódó kiadás hárul.

2021. 01. 18. | A TÖOSZ a médiában

Többek között egyedi, munkahelyteremtő támogatások kellenek ahhoz, hogy a kistelepülésekről ne külföldre menjenek dolgozni és élni a magyarok, vélekedik a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.

2021. 01. 14. | A TÖOSZ a médiában

Schmidt Jenő TÖOSZ elnök szerint az önként vállalt feladatok után várhatóan nem kapnak kompenzálást az iparűzési adó felét elvesztő nagyvárosok - írja a nepszava.hu.

 

2020. 12. 21. | A TÖOSZ a médiában

A kormány elengedte a kisvállalkozások által fizetett iparűzési adó felét, de így kevesebb pénz jut majd bölcsődékre, óvodákra és helyi bérpótlékokra is. Országosan nagyjából 150 milliárd forintot tesz ki a kormány döntése következtében elengedett kis- és középvállalkozások (kkv) által fizetett iparűzési adó, ennek 70 százaléka pedig a nagyvárosok költségvetéséből hiányzik majd – mondta a Népszavának Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke, Tab fideszes polgármestere