Hazai önkormányzati gyakorlatok

Önkormányzati összefogás koronavírus járvány idején

Nehéz időkben még fontosabb az összefogás, szolidaritás. A TÖOSZ minden lehetséges eszközzel támogatja az Önök munkáját. Ebben a rovatban a települési önkormányzatok egymás intézkedéseit, eljárásait, kommunikációs megoldásait láthatják. Az itt összegyűjtött információk nem ajánlások, nem értékeltük azokat, ezek megítélését Önökre bízzuk. Úgy gondoljuk azonban, hogy az egyes intézkedések, alkalmazott gyakorlatok településtípustól és mérettől függetlenül valamennyi településvezető számára segítséget nyújthatnak.

1 / 3 >>>


2020. 05. 28. | Hazai önkormányzati gyakorlatok

A budaörsi szakrendelő mellé telepített konténerlabor 48 óra alatt képes tesztelni azokat az embereket, akik szeretnék elvégeztetni magukon a koronavírus tesztet. Szakorvosi beutalóval a tesztek árát az egészségbiztosító állja, de térítés ellenében cégek és magánszemélyek is kérhetik a vizsgálatot.

2020. 04. 28. | Hazai önkormányzati gyakorlatok

Manapság az internet-hozzáférés létszükséglet. Bár Telkiben kimagasló az internetelérések száma, és nagyon elterjedt az otthoni internet-kapcsolaton felül a mobilinternet is, bárki kerülhet olyan helyzetbe, hogy hosszabb-rövidebb ideig internet nélkül marad. Átmeneti segítséget jelenthet, hogy az önkormányzat a működő és átmenetileg bezárt intézményeinek internetes kapcsolatait fenntartja, wifi-hozzáférését nyilvánossá teszi és megosztja. Az intézmények környezetében okostelefonnal ezek az internet-hozzáférések a rendelkezésre álló teljes sávszélességben használhatók - olvasható a település honlapján.

2020. 04. 22. | Hazai önkormányzati gyakorlatok

A Zala megyei kisvárosban, Pacsán a járvánnyal szembeni védekezésben nagy szerepet játszik a megye kisvárosainak szoros együttműködése, a településen sikeres volt a lakosság felkészítése és tájékoztatása is.

2020. 04. 21. | Hazai önkormányzati gyakorlatok

Online lakossági egyeztetést kezdett a koronavírus-járvány kezeléséről Budapest Főváros XV. Kerület Önkormányzata a kerület lakosaival.

2020. 04. 14. | Hazai önkormányzati gyakorlatok

Pilisborosjenő Önkormányzata pályázatot hirdetett helyi lakosoknak az önkormányzat tulajdonában lévő földterületek kiskerti mezőgazdasági művelése céljából. Mások mellett előnyben részesülnek azok is, akik a koronavírus miatt részlegesen vagy teljesen elvesztették jövedelmüket.

2020. 04. 03. | Hazai önkormányzati gyakorlatok

Jó önkormányzati gyakorlatok koronavírus-járvány idejére címmel 2020. március 31-én Telki Község Önkormányzata nevében Deltai Károly polgármester és Móczár Gábor alpolgármester létrehoztak egy olyan Facebook-oldalt, amellyel szeretnék megszólítani az egész ország önkormányzatait és polgármestereit.

2020. 04. 02. | Hazai önkormányzati gyakorlatok

A XV. kerületi önkormányzat a Fővárosi Önkormányzattal együttműködve egy az alapvető szükségleteket összegyűjtő, grafikus bevásárlólistával igyekszik segíteni  szépkorúakat.

2020. 04. 02. | Hazai önkormányzati gyakorlatok

Minden mecséri nyugdíjas szájmaszkot és védőkesztyűt kapott a helyi önkormányzat és a polgárőrség által szervezett programnak köszönhetően.

2020. 04. 01. | Hazai önkormányzati gyakorlatok

Újabb polgármesteri rendeletet hirdetett ki nem sokkal ezelőtt dr. Áldozó Tamás. Mint mondta, április 1-jei hatállyal módosította a város önkormányzata képviselő-testületének szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletet - írja a papa-ma.hu portál.

2020. 03. 31. | Hazai önkormányzati gyakorlatok

Most szombaton is vásárolhatunk minőségi, hazai és egészséges élelmiszert, illetve drogériai termékeket a Hősök terén csömöri és környékbeli termelőktől, de a hagyományos piac, beleértve a bolhapiacot is, mint egyben közösségi esemény, elmarad - olvasható a Csömör Nagyközség honlapján 2020. március 18-án megjelent hírben.