Hírek

Legfrissebb híreink

2024. 07. 05. | TÖOSZ hírek

A tartalomból: Választások után – Gyergyák Ferenc köszöntője; A TÖOSZ 2024. évi Küldöttgyűlése; Az önkormányzati választások TÖOSZ-t érintő eredményei; Beszámoló a Visegrádi Együttműködés Cseh Elnökségének Jó Kormányzás Fórumáról; A 36. közgyűlésen a ZMOS több fontos témával foglalkozott; Ahol múlt, jelen, jövő összeér - interjú Kanyó Judittal, Varsány polgármesterével; Ahol érdemes letelepedni - interjú Köcse Tiborral, Nagypáli polgármesterével; Innováció az otthoni ápolásban; Aktív városok az Európai Unióért!; A kontrolling szemléletű energiagazdálkodás fontossága az önkormányzatoknál

2024. 07. 02. | A TÖOSZ a médiában

Javasolni fogja a kormánynak a helyi iparűzési adó megreformálását – közölte a minap Lázár János arra utalva, hogy az önkormányzatok elszórják a pénzt. Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének alelnöke úgy tartja, komoly a veszély, hogy elveszik az önkormányzatoktól a helyi adókat. A TÖOSZ elnöke, Schmidt Jenő szerint egy ilyen lépés az önkormányzatiság végét jelentené, Gémesi György gödöllői polgármester pedig úgy véli, már annak is a lakosok látnák a kárát, ha a helyi iparűzési adót csupán megkurtítanák - írja a 24.hu.

2024. 07. 01. | TÖOSZ hírek

2024. 06. 13. | A TÖOSZ a médiában

Feloszlatná a szekszárdi közgyűlést a térség fideszes országgyűlési képviselője. Ugyanis a polgármester-választáson győztes Berlinger Attila már az eredmény jogerőre emelkedése után elfoglalhatja a pozíciót, de a régi testülettel kellene tovább dolgoznia. Szinte minden önkormányzatban csak októberben lépnek hivatalba az új képviselők és polgármesterek - írja az atv.hu. Az ATV Híradójának összeállításában megszólal dr. Gyergyák Ferenc, a TÖOSZ főtitkára is.

2024. 06. 10. | TÖOSZ hírek

.

2024. 05. 28. | TÖOSZ hírek

Megjelent a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének, valamint a Homo Oecologicus Alapítványnak közös gondozásában a 2017-ben elindított települési könyvsorozat legfrissebb kiadványa a magyar kisvárosokról. A tanulmánykötet a magyar kisvárosok igazgatási, közpolitikai és fejlesztési dimenzióival foglalkozik önálló tematikus tanulmányok keretében, amelyek fontos fókusza a kisvárosok térségi szervező és feladatellátó szerepköre.

2024. 05. 24. | A bizalom hídjai 2.0

2024. május 23-án kétoldalú megbeszélésre került sor a Bizalom hídjai projekt keretében, amely nemzetközi összefogásnak az a célja, hogy segítse az ukrán önkormányzatokat európai partnerein keresztül. A TÖOSZ közvetítő szerepet tölt be, koordinálva az ukrán-magyar városok közötti minél hatékonyabb együttműködést.

 

2024. 05. 23. | TÖOSZ hírek

Megjelent a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének, valamint a Homo Oecologicus Alapítványnak közös gondozásában a 2017-ben elindított települési könyvsorozat legfrissebb kiadványa a magyar kisvárosokról. A tanulmánykötet május 22-ei, rácalmási bemutatóján Schrick István, a város polgármestere köszöntötte házigazdaként a résztvevőket, majd a kötetet a szerzők, dr. Zongor Gábor, dr. Gyergyák Ferenc, dr. Szabó Tamás és dr. Szegvári Péter, valamint Prof. dr. Somlyódyné Pfeil Edit, a kötet szakmai lektora ismertették meg az érdeklődőkkel.

2024. 04. 30. | TÖOSZ hírek

A legnagyobb taglétszámú magyar önkormányzati érdekvédelmi szervezet, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) 2024. április 30-án tartotta 35 éves, jubileumi Küldöttgyűlését a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyad várában. A TÖOSZ, ahogy minden évben, 2024-ben is megfogalmazta elvárásait és kezdeményezéseit az önkormányzati rendszerre vonatkozóan.

2024. 04. 22. | TÖOSZ hírek

Családbarát Települések Expo címmel egész napos szakmai és családi programot szervezett április 19-én Kecskeméten a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) és Kecskemét városa, ahol számos családbarát település és a családok ügye iránt elkötelezett szakmai és civil szervezetek mutatkoztak be. Az eseményen beszédet mondott mások mellett Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke is.