A D-Care Labs projekt hírei

2021. 01. 16. | A D-Care Labs projekt hírei

A D-Care Labs projekt keretében - harmadik alkalommal - megrendezésre kerülő online konferencia résztvevői kormányzati szemszögből kaphatnak tájékoztatást a 2020 utáni humánfejlesztési irányvonalakról, emellett az idősellátás finanszírozási kérdéseit, pénzügyi dilemmáit tervezzük megvitatni egy megyei jogú város és egy kistelepülés szemszögéből.

2021. 01. 05. | A D-Care Labs projekt hírei

A TÖOSZ 2020 novemberében hozta létre Idősügyi Hálózatát, amely a szerves része a Duna Interreg Transznacionális Program által társfinanstírozott nemzetközi D-Care Labs projektnek. A projekt keretében a TÖOSZ a Belügyminisztériummal, az Emberi Erőforrások Minisztériumával és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal közösen dolgozik az otthonápolás innovatív megoldásaiért. 

2020. 12. 22. | A D-Care Labs projekt hírei

A D-Care Labs Hírlevél 1. számában számos információ olvasható a projektről, annak céljairól, a projektpartnerekről és a projekt eddigi tevékenységeiről.

2020. 12. 17. | A D-Care Labs projekt hírei

A TÖOSZ Idősügyi Hálózatának második, 2020. december 15-ei ülésén folytattuk a november 3-i alakuló ülésen megkezdett közös munkát az önkormányzati szolgáltatások folyamatos fejlesztése érdekében. Az online konferencián az otthonápolás és gondozás innovatív lehetőségeit, fejlesztési irányait helyeztük középpontba szakértő előadók és az otthonápolási szektor szereplőivel folytatott kerekasztal-beszélgetés segítségével.

2020. 12. 14. | A D-Care Labs projekt hírei

Mesélje el nekünk néhány mondatban, vagy akár hosszabban is, mit jelent Önnek az innováció fogalma az idősügyi és/vagy az otthonápolási ellátásokban! Minden műfajt és formátumot szívesen fogadunk: kép, szavak, szófelhők, montázsok, videók, esszék stb. Nem szabunk keretet a gondolkodásnak! Fáradozását jutalmazni fogjuk, hiszen a D-Care Labs projektünkben érkezett felajánlásnak köszönhetően tárgyjutalmat sorsolunk ki azok között, akik a szakmai zsűri által legjobbnak tartott gondolatot, történetet, szolgáltatás-leírást, vagy akár innovációs ötletet küdték részünkre elektronikus úton! Szövetségünk a fejlődés és az innováció elkötelezettje, csatlakozzon Ön is hozzánk!

2020. 10. 20. | A D-Care Labs projekt hírei

Ma tartotta projektindító eseményét az a nemzetközi konzorcium, amelynek alapvető célja, hogy új, fenntartható termékeket és szolgáltatásokat dolgozzon ki az otthonápolás fejlesztésére és ajánlásokat fogalmazzon meg minden politikai szint számára. Hazai részről a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége a D-Care Labs projekt vezető partnere, a Szövetség a Belügyminisztériummal, az Emberi Erőforrások Minisztériumával, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal és hazai szakmai partnerekkel közösen dolgozik az otthonápolás innovációs megoldásaiért.

2020. 10. 08. | A D-Care Labs projekt hírei

Projekt rövidítése: D-Care Labs
Projekt címe: Laboratóriumok fejlesztése az otthonápolás innovációjának és a vállalkozói szellem elősegítésére a Duna régióban
Program: Interreg Duna Transznacionális Program
Időtartam: 2020 július- 2022 december

2020. 07. 20. | A D-Care Labs projekt hírei

A Duna Interreg uniós programban sikerrel pályázott az a széleskörű nemzetközi konzorcium, aminek a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége a magyar vezető partnere, és a Belügyminisztériummal, az Emberi Erőforrások Minisztériumával, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal közösen dolgozunk az otthonápolás innovációs megoldásaiért.