A D-Care Labs projekt hírei

1 / 2 >>>


2023. 07. 15. | A D-Care Labs projekt hírei

Büszkén adunk hírt innovátorainkról, hiszen a 2022 végén sikerrel zárult Duna Interreg program által támogatott D-Care Labs nemzetközi projektben megalapított D-Care Lab Budapest működése folyamatos és immáron a második évfolyam közeledik a fejlesztési folyamat végéhez és lázasan dolgoznak az üzleti terven és nyáron a tesztelésen. Budakeszi, Budapest XIII. kerület, Ipolytölgyes, Miskolc és Szamossályi önkormányzatai dolgoznak együtt és eredményeiket reméljük, hogy az ősszel folyamán mindannyian láthatjuk.

2022. 12. 16. | A D-Care Labs projekt hírei

Az otthoni gondoskodási formák innovációs programja, a D-Care Labs projekt első szakasza hamarosan, 2022. december 31-én zárul, ezért a program tapasztalatait és eredményeit bemutató nemzetközi szakmai napokat szerveztünk 2022. december 13-15. között az otthoni gondoskodás és társadalmi innováció témájában. Az eseménysorozaton részt vettek moldáv, bosnyák, horvát és bolgár projektpartnereink  is.

2022. 10. 15. | A D-Care Labs projekt hírei

A TÖOSZ tematikus, tagjai számára bármikor nyitott és ingyenesen elérhető Idősügyi Hálózata 2020-ban jött létre a Duna régió 10 országának nemzetközi konzorciumaként megvalósuló D-Care Labs projekt keretében azzal a céllal, hogy az idősügy terén megvitassa a szektor fejlesztési igényeit, az idősellátással kapcsolatos aktuális kérdéseket. Az október 6-ai online eseményen ezúttal a demencia idősödő társadalmakat érintő hatásairól, valamint hazai kezdeményezésekről, jó gyakorlatokról hallhattak előadásokat az ülésen résztvevő polgármesterek, jegyzők, szociális szakemberek.

2022. 08. 16. | A D-Care Labs projekt hírei

Ezúton szeretnénk meghívni valamennyi érdeklődő polgármestert és önkormányzati szakembert a D-Care Labs projekt zárórendezvényére, amelyhez 2022. szeptember 22-én 14:00 és 19:00 óra között online módon lehet csatlakozni. . A D-Care Labs projekt zárórendezvényén bemutatjuk a projekt főbb eredményeit, beleértve a különböző partnerországokban kifejlesztett innovációk legjobbjait. 

2022. 08. 10. | A D-Care Labs projekt hírei

A rendezvény az az otthonápolás innovációs megoldásait támogató D-Care Labs projekt keretében létrehozott innovációs laboratóriumunk, a D-Care Lab Budapest első, kísérleti évfolyamának résztvevői fogják bemutatni az elmúlt hónapok munkájának eredményeit. Az esemény a Duna Interreg program keretében végrehajtott  D-Care Labs projekt zárókonferenciájaés egyben az Európai Bizottság által támogatott „Önkormányzati közpénzügyi fejlesztések és önkormányzati kapacitásépítés” című projekt nyitórendezvénye lesz. 

2022. 06. 09. | A D-Care Labs projekt hírei

A TÖOSZ tematikus, tagjai számára bármikor nyitott és ingyenesen elérhető Idősügyi Hálózata 2020-banjött létre a Duna régió 10 országának nemzetközi konzorciumaként megvalósuló D-Care Labs projekt keretében azzal a céllal, hogy az idősügy terén megvitassa a szektor fejlesztési igényeit, az idősellátással kapcsolatos aktuális kérdéseket. A június 1-jei online eseményen ezúttal a digitális technológiák felhasználásával megvalósított idősellátást támogató megoldások és projektek tapasztalatairól hallhattak előadásokat az ülésen résztvevő polgármesterek, jegyzők, szociális szakemberek.

2022. 03. 26. | A D-Care Labs projekt hírei

Innovációs laboratóriumunk, a D-Care Labs Budapest első évfolyamában szépen haladnak az innovációs csapatok az új módszertanok mentén új szolgáltatásaik fejlesztésében, tesztelésében. A TÖOSZ által létrehozott és üzemeltetett innovációs laboratórium célja, hogy biztonságos, nyitott terepet nyújtson az otthoni gondoskodási formákat támogató innovációk kifejlesztéséhez.

2022. 02. 07. | A D-Care Labs projekt hírei

A TÖOSZ tematikus, tagjai számára bármikor nyitott és ingyenesen elérhető Idősügyi Hálózatának február 2-i ülésén a hálózat tagjai az aktív időskor lehetőségeit, az időskorúak közösségi szerepének erősítését helyezték fókuszba. A hálózat több mint egy éve jött létre a Duna régió 10 országának nemzetközi konzorciumaként megvalósuló D-Care Labs projekt keretében azzal a céllal, hogy az idősügy terén megvitassa a szektor fejlesztési igényeit, az idősellátással kapcsolatos aktuális kérdéseket. Az Idősügyi Hálózat - online - ülésein állami és önkormányzati intézmények és azok vezetői, a téma szakértői tartanak szakmai előadásokat, amit kérdések-válaszok, szakmai eszmecsere és közös gondolkodás követ.

2022. 01. 31. | A D-Care Labs projekt hírei

A tavalyi év elején tettük közzé azt a felhívást, amelyben innovációs csapatok jelentkezését vártuk a - Duna Interreg program támogatásával, a Duna régió 10 országának nemzetközi konzorciumaként megvalósuló D-Care Labs Program keretében létrejött - D-Care Lab Budapest innovációs Lab-be. Az egyetlen kitétel az volt, hogy legyen egy jó ötlet és mögötte elkötelezett csapattagok, akik arra vállalkoztak, hogy egy éven keresztül együtt dolgoznak egy új otthonápolási termék kifejlesztésén. Tizenöt csapat kezdte meg a munkát 2021 májusában és dolgoznak elképzeléseik megvalósításán.

2021. 12. 06. | A D-Care Labs projekt hírei

A TÖOSZ tematikus, tagjai számára bármikor nyitott és ingyenesen elérhető Idősügyi Hálózatának december 1-jei ülésén a hálózat tagjai az önkormányzatok ezüstgazdaságban rejlő lehetőségeit, szerepét helyezték fókuszba. A hálózat közel egy éve jött létre a Duna régió 10 országának nemzetközi konzorciumaként megvalósuló D-Care Labs projekt keretében azzal a céllal, hogy az idősügy terén megvitassa a szektor fejlesztési igényeit, az idősellátással kapcsolatos aktuális kérdéseket. Az Idősügyi Hálózat - online - ülésein állami intézmények és azok vezetői, a téma szakértői tartanak szakmai előadásokat, amit kérdések-válaszok, szakmai eszmecsere és közös gondolkodás követ.

2021. 10. 25. | A D-Care Labs projekt hírei

A TÖOSZ tematikus, a D-Care Labs projekt keretében létrejött, tagjai számára bármikor nyitott és ingyenesen elérhető Idősügyi Hálózata 2021. október 18-ai online ülésén az idősödéssel kapcsolatos Európai Uniós szakpolitikai kihívások kerültek középpontba. Az otthoni gondozási szolgáltatások finanszírozásának uniós jó gyakorlata mellett az otthonápolási és otthoni gondozási szolgáltatások határon túli lehetőségei és az önkormányzatok innovációs lehetőségei is napirenden voltak. 

2021. 04. 12. | A D-Care Labs projekt hírei

A  D-Care Labs projekt keretében létrejött TÖOSZ Idősügyi Hálózat negyedik, március 31-ei ülésén a résztvevők tovább vizsgálták az idősellátás finanszírozási lehetőségeit. Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke, Tab város polgármestere a tartós gondozást nyújtó intézmények finanszírozási kérdéseiről szóló szakmai anyagot mutatta be, banki szemszögből Bolyán Róbert, az UniCredit Bank Corporate, Investment Banking and Private Banking divíziójának igazgatója tájékoztatta a résztvevőket a szociális beruházások pénzügyi lehetőségeiről, míg az önkormányzatok vállalkozási lehetőségeiről a szociális szolgáltatások vonatkozásában Soltész Anikó, a D-Care Labs program szakértője tartott előadást. Az eseményről készült összefoglalót olvashatják. 

2021. 03. 08. | A D-Care Labs projekt hírei

Ezúton meghívjuk Önt a TÖOSZ Idősügyi Hálózatának soron következő ülésére, amelyen tovább vizsgáljuk az idősellátás finanszírozási lehetőségeit. 

2021. 02. 04. | A D-Care Labs projekt hírei

Csatlakozzon hozzánk, és dolgozzon ki velünk együtt hatékony, eredményes és magas színvonalú szolgáltatásokat az otthonápolásban.

2021. 01. 16. | A D-Care Labs projekt hírei

A D-Care Labs projekt keretében - harmadik alkalommal - megrendezésre kerülő online konferencia résztvevői kormányzati szemszögből kaphatnak tájékoztatást a 2020 utáni humánfejlesztési irányvonalakról, emellett az idősellátás finanszírozási kérdéseit, pénzügyi dilemmáit tervezzük megvitatni egy megyei jogú város és egy kistelepülés szemszögéből.

2021. 01. 05. | A D-Care Labs projekt hírei

A TÖOSZ 2020 novemberében hozta létre Idősügyi Hálózatát, amely a szerves része a Duna Interreg Transznacionális Program által társfinanstírozott nemzetközi D-Care Labs projektnek. A projekt keretében a TÖOSZ a Belügyminisztériummal, az Emberi Erőforrások Minisztériumával és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal közösen dolgozik az otthonápolás innovatív megoldásaiért. 

2020. 12. 22. | A D-Care Labs projekt hírei

A D-Care Labs Hírlevél 1. számában számos információ olvasható a projektről, annak céljairól, a projektpartnerekről és a projekt eddigi tevékenységeiről.

2020. 12. 17. | A D-Care Labs projekt hírei

A TÖOSZ Idősügyi Hálózatának második, 2020. december 15-ei ülésén folytattuk a november 3-i alakuló ülésen megkezdett közös munkát az önkormányzati szolgáltatások folyamatos fejlesztése érdekében. Az online konferencián az otthonápolás és gondozás innovatív lehetőségeit, fejlesztési irányait helyeztük középpontba szakértő előadók és az otthonápolási szektor szereplőivel folytatott kerekasztal-beszélgetés segítségével.

2020. 12. 14. | A D-Care Labs projekt hírei

Mesélje el nekünk néhány mondatban, vagy akár hosszabban is, mit jelent Önnek az innováció fogalma az idősügyi és/vagy az otthonápolási ellátásokban! Minden műfajt és formátumot szívesen fogadunk: kép, szavak, szófelhők, montázsok, videók, esszék stb. Nem szabunk keretet a gondolkodásnak! Fáradozását jutalmazni fogjuk, hiszen a D-Care Labs projektünkben érkezett felajánlásnak köszönhetően tárgyjutalmat sorsolunk ki azok között, akik a szakmai zsűri által legjobbnak tartott gondolatot, történetet, szolgáltatás-leírást, vagy akár innovációs ötletet küdték részünkre elektronikus úton! Szövetségünk a fejlődés és az innováció elkötelezettje, csatlakozzon Ön is hozzánk!

2020. 10. 20. | A D-Care Labs projekt hírei

Ma tartotta projektindító eseményét az a nemzetközi konzorcium, amelynek alapvető célja, hogy új, fenntartható termékeket és szolgáltatásokat dolgozzon ki az otthonápolás fejlesztésére és ajánlásokat fogalmazzon meg minden politikai szint számára. Hazai részről a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége a D-Care Labs projekt vezető partnere, a Szövetség a Belügyminisztériummal, az Emberi Erőforrások Minisztériumával, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal és hazai szakmai partnerekkel közösen dolgozik az otthonápolás innovációs megoldásaiért.